De Internationale prijs 'Art in de media'

De Stichting de Moffarts bekroont om de twee jaar drie kritische bijdragen over beeldende kunst, die reeds in de media verschenen zijn. Zij wil daarmee de kwaliteitsvolle kunstkritiek, bestemd voor een breed publiek, aanmoedigen.
Deze kritische bijdragen zullen bekroond worden met één van de drie Prijzen die de Stichting in het leven heeft geroepen:
- de Prijs van de geschreven pers en de multimedia (alle digitale dragers komen in aanmerking);
- de Prijs van de audiovisuele pers (radio en televisie);
- de Aanmoedigingsprijs, ter ondersteuning van een nieuw initiatief op het gebied van de kunstkritiek, in een van de twee hierboven vermelde domeinen.
Komen in aanmerking: artikelen over onderwerpen die rechtstreeks verband houden met de promotie van de beeldende kunst in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk (kunstenaars, kunstwerken, tentoonstellingen, musea e.a.).
Download hier het Reglement.

De laureaten van de derde editie van Art in the Media zijn:
- voor de geschreven pers: Valérie Duponchelle (Le Figaro, France)
- voor de audiovisuele pers: Charlotte Ebers (AVRO, Nederland)
- voor de aanmoedigingsprijs: Ward Daenen en Eric Rinckhout (De Morgen, België)

Klik hier om ons persbericht te lezen.
Klik hier voor de biografieën van de laureaten.