Inleiding  |  Kunstverzamelingen   |  Culturele evenementen in het park  |  Culturele activiteiten buitenshuis  |  Stuurgroep Kunst  |  Art in the Media

Het Hamel mag niet het zoveelste museum van het land zijn. De kunstcollecties zullen permanent voor iedereen in binnen- en buitenland via de website opengesteld worden. In het park worden muziekconcerten en tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd.
Buitenshuis is de Stichting actief als sponsor of mede-organisator van kunstevenementen. Met de Maaseiker Musea bestaat er een structurele band. En ieder jaar opnieuw reikt de Stichting een Internationale prijs voor Kunstcritici uit.